Nye oppskrifter på vei!

Hei alle sammen!

Etter en lang og relativt slitsom dag slapper jeg av og ser på The Chef Show på Netflix. Jeg elsker å se på mat-programmer osv for å samle litt inspo til hverdagen. Jeg elsker å lage nye retter, og det å eksperimentere på kjøkkenet er ikke ukjent for meg. Det å kunne slappe av mens man samler inspo er gull verdt. Jeg har alltid en skriveblokk og pen i nærheten sånn at jeg enkelt kan skrive ned ideer jeg får underveis.

Det med blokk og papir er noe jeg har med meg over allt nesten fordi plutselig får jeg en idee til boken jeg skriver på og må skrive det ned relativt fort for å ikke glemme det. Sånn er det å skrive krim bok, plutselig ser man noe eller noen som man tenker passer perfekt inn i historien man skriver.

Det er en stund siden jeg har laget noen nye oppskrifter fordi jeg har ikke spist stort og ikke hatt muligheten til å gjøre det. Men det ser ut til at det endrer seg nå, og at jeg fremover kan hive meg inn i min store passion for matlaging.

Jeg skriver bok på heltid, og er hobby kokk på fritiden. Jeg savner duften av nye retter og det å eksperimentere på kjøkkenet for å finne de perfekte kombinasjonene for å oppnå de beste smakene. Gleder meg til å komme inn i rutine på kjøkkenet igjen. I helgen kansje det kommer det noen nye favoritt oppskrifter eller en god gammle familie oppskrifter fra familien Andersen som kan bli din nye favoritt.

Jeg gleder meg hvertfall til helg, selvom helg og ukedager glir litt i hverandre noen ganger når man jobber med sosiale medier og bok skrivikng. Men jeg prøver alltid å se på litt andre ting på tv, ta helge vasken på fredag og gjøre ting litt anderledes i helgen for å bedre skille helg og hverdag.

Jeg har sett at Master Chef All stars(USA) har gått på tv i det siste men finner den ikke på noen streming tjenester. Viaplay har MasterChef usa men ikke den sesongen som går på tv nå. Noen som vet hvor jeg kan finne all Stars sesongen på streaming?

Håper dere alle sammen har hatt en fantastisk Onsdag. Og har du hatt en tøff dag så vit at du er ikke alene om det – jeg heier på deg og sender mange gode klemmer.

Henriette

 

Bok skriving og høst tanker

Hei alle sammen!

Elsker at det endelig begynner å bli høst. Pumpkin spiced latte, kaldere i luften, tenne masse lys inne og binge favoritt serien eller en god film på Netflix. Høsten er en så fin tid, og på mange måter en ny start for mange. Ny årstid- nye muligheter. Hver dag er jo en gave til å starte på nytt.

Denne høsten skal jeg nyte hvert sekund av, se på det fine hver dag og se fremover. Jeg jobber med et par kule prosjekter som jeg er så heldig å få være en del av, og hvis ting går etter planen så vill jeg kunne si mere om dette til våren. I tillegg så jobber jeg på spreng for å få boken min ferdig. Det har tatt litt ekstra tid fordi jeg har måtte skrive inn hele boken fra papir til data fordi jeg klarte å miste word dokumentet med boken min på data men kort tid i forveien hadde jeg printet ut boken så jobber på spreng med å skrive den inn på data igjen, samt at jeg har gjort små endringer underveis mens jeg har skrevet den inn. Så da har det tatt litt ekstra tid men et snart ferdig med det nå, og da kan jeg få skrevet ferdig siste rest før jeg sender inn boken til forlag. Det er både spennende og nervepirrende å skulle sende boken inn til en rekke forlag. Men jeg gleder meg til den reisen, selvom jeg sikkert har mye å jobbe med før den blir utgitt, men det spennende og jeg vill jo at historien skal være best mulig. Veien er lang, men den er så vert det.

Dagen idag går til bok skriving og å lage en mat plan for den neste måneden. Det blir nok en god del middags tips den neste måneden også, og det gleder jeg meg til å dele med dere.

Håper dere får en kjempe fin dag, koser dere masse og nyt dagen. Og husk at du er bra nok!

Klemmer fra meg!

–  Henriette

Kunsten å tenke positivt

Hei alle sammen!

Solen skinner og jeg nyter morgen kaffen og nyter morningen til det fulleste. Det er de små tingene i livet som er lykke.

Idag skal jeg ta båten til sentrum,  jeg må fikse et par små ting der. Jeg skal også ta noen bilder til instagram og lage noen reels så jeg tror dette blir en veldig fin dag.

I går kveld gikk vi kvelds tur på nye veier, så vi endte med å gå oss litt vill, og måtte bruke Google maps for å finne veien hjem. Den 30 minutter lange kvelds turen ble til 1,5 time.  Litt morsomt å utforske også, selvom vi gikk oss litt vill. Det var allt i allt en veldig fin kvelds tur. Det kunne nesten vært en tv serie. “Henriette finner veien – minutt for minutt. ” den hadde glidd rett inn på nrk2 i beste sende tid. En annen klassiker er “Henriette gjør det igjen” det er vell den frasen jeg hører mest fra venner. Ja, jeg er litt klumsete og får til det umulige tit og ofte.

Men det viktigste er at man gjør det beste ut av situasjonen. Både når man klarer å gjøre det umulige og når man roter seg bort på veien blant skog og ukjente nabolag.

Jeg prøver å gjøre det beste ut av situasjonen jeg er i, det er ikke alltid så lett. Som da mamma døde, det er så mange ting jeg skulle og burde gjort anderledes. Hadde jeg vist da det jeg vet nå, så hadde jeg gjort ting anderledes. Men jeg gjorde det beste jeg kunne ut i fra den kunnskapen jeg hadde på det daværende tidspunkt.

Isteden for å dvele ved ting jeg burde gjort anderledes så går jeg fremover, ser fremover og tenker fremover, men selvfølgelig er det vanskelig mange ganger, jeg sier ikke at det er lett men det er viktig å ikke bli stuck i fortiden, men prøve å se fremover mot fremtiden du lager deg. Valg du tar i dag blir grunnlaget for hvordan fremtiden din vill se ut.

Idag smile jeg til verden, fordi et smil kan lyse opp dagen til noen som har en dårlig dag. Så smil til fremmede idag, i håp om at dagen deres kanskje blir litt bedre. Det er ofte jeg har hatt tøffe dager og noen har smilt til meg på gaten og dagen ble litt bedre med engang. Et smil kan gjøre så mye.

Henriette

Enkelt, lettvint og godt! Middag på 1-2-3!

Hei alle sammen!

Det har vært en veldig fin dag idag, dagen har stort sett gått til planlegging av høsten. Mandag er som regel planleggings dag, da planlegger jeg hele ukens gjøre mål. Allt av møter, avtaler, hvor mange sider på boken min jeg må få skrevet hver dag samt div innhold jeg skal lage til sosiale medier osv. Jeg er et veldig “planleggings menneske”. Jeg liker å hele tiden vite hva jeg skal og jeg lager tonnevis med lister osv på allt jeg skal gjøre pr.dag, planlegger middager for en uke avgangen osv slik at jeg hele tiden har en basis rutine å følge. Jeg kan også være spontan, plutselig ta en weekend tur, eller ferie tur med jente gjengen. Men sånn allt i allt så elsker jeg å planlegge og får litt panikk hvis ting ikke går etter planen, men som regel går ting sjeldent etter planen – noen ganger går det bedre enn planlagt og andre ganger dårligere. Men allt i allt så går det som regel bra uansett, selvom ting ikke alltid går helt etter planen.

 

Over til dagens middags tips!

Dagens middags tips er noe som virkelig har blitt en slager i min familie. Jeg har en tante som er gift med en italiener og bor i Itailia, hun giftet seg på 60 tallet, og bosatte seg i Italia. Mormoren min, mamma og den andre tanten min som bor i Norge reiste ofte ned til Italia før jeg ble født og tok med seg mye av matkulturen der hjem til Norge. Så jeg er oppvokst på både Italiensk og Norsk kost. Men det har blitt mye Italiensk mat og jeg er veldig glad i Italia og deres matkultur. Jeg har selv vært i Italia tre ganger, kansje ikke det helt store tallet med tanke på at jeg har familie der men kansje det blir flere etterhvert. Dagens middags tips, kommer nettopp fra Italia og er en av mine favoritter. Jeg lærte å lage denne retten av mamma som lærte den en av de mange gangene hun var i Italia. Dagens rett er Tortilini med ost og hvitløk.  Tenk at noe så enkelt kan være så godt? det er ganske fantastisk i seg selv.

Du trenger: 

1 Ts Mørk kjøttbuljong

1 Pakke Tortilini 

1 Neve revet ost 

1 hvitløksfedd

Salt 

Pepper

Chili explotion

Slik gjør du: 

1. Fyll en medium kjele med vann, ha i 1ts Mørk kjøttbuljong i vannet og kok tortilinien etter anvisningen på pakken. ( Ca 4 minutter) 

2. Ha litt smør i en stekepanne, og 1 presset hvitløks fedd. Når smøret er smeltet, skru ned varmen til lav. Når tortilinien er ferdig kokt hell av vannet og ha tortilinien i stekepannen. Kryddre med salt, pepper og chili explotion. Ha så over en god neve med ost og vend forsiktig på tortilinien slik at osten smelter gjevnt over tortilinien. ( ca 2 minutter) Ha så tortilinien over i en dyp talerken og den er klar for servering. 

Håper dere liker denne retten like mye som vi i vår familie gjør. En enkel og god rett på hektiske hverdager eller som helgekos. Håper dere får en fin Mandags kveld videre, og vit at det er helt greit å ha en tøff start på uken, og hvis du har hatt en tøff Mandag så sender jeg deg masse klemmer og varme tanker. Sett deg ned i sofaen under et pledd, ta deg et glass med cola, eller favoritt drikken din, kansje litt god snacks og se noen epioder av favoritt serien din på Netflix eller Viaplay og ten masse telys – slapp helt av, unn deg det lille ekstra på tøffe dager og husk at det kommer en dag i morgen også, og det kommer bedre dager. Jeg heier på deg!

– Henriette

Ny dag, nye muligheter!

Hei alle sammen!

Ny uke, nye muligheter. Solen skinner og det er  meldt hele 19 grader idag. I nærheten av der jeg bor så er det noen som har satt ut en boks med bøker – hvor folk kan ta eller bytte bøker og legge i kassen. Det er et kjempe fint tilbud og en genial idé om du har bøker du vill bytte ut mot andre eller kanskje elsker å lese men ikke har råd til å kjøpe ny bok. Hvert nabolag bør ha en sånn løsning, det er helt genialt.

Idag skal jeg lage noe ekstra enkelt og ekstra godt til middag som jeg tenkte å dele med dere senere i ettermiddag/kveld. Jeg elsker å lage mat, både ting som tar lang tid å tilberede og retter som er mindre komplisert som tar kort tid å tilberede. Noen dager vill man ha ordentlig comfort-food og lager gryteretter som kanskje skal koke i 2 timer, andre dager er man så sliten at man nesten ikke orker tanken på å lage middag og ønsker noe som går fort å lage, smaker godt og som er enkelt uten for mange ingredienser å forholde seg til.

Det er mange som er usikkere på kjøkkenet og er redde for å gjøre feil og redde for å prøve seg frem. Det er du ikke alene om, det er ofte jeg føler på den følelsen av at jeg er redd for å feile på kjøkkenet og spesielt når jeg lager nye retter som jeg selv ikke er trygg på. Men så minner jeg meg selv på at det var en gang jeg var usikker og redd på de rettene som jeg idag kan lage i søvne.

Det å feile er ikke verdens undergang selvom vi ofte forteller oss selv det. Øvelse gjør mester og ingen er gode på ting første gang man prøver. Vi lærer, øver, feiler og blir bedre og bedre. Det er et ordtak som heter ” if you think you can, or if you think you can’t, you’re right.”  Å det er noe jeg forteller meg selv hver gang jeg begynner å tvile på meg selv, enten det er på kjøkkenet eller andre steder i livet. Det gir meg den boosten jeg trenger for å lykkes og tørre å hoppe ut av komfort sonen når det er nødvendig.

Fordi hvis jeg har en positiv innstilling og tror jeg kan klare ting så presterer jeg bedre, jeg pusher grensen og gjør mitt ytterste for å få det til. Men hvis jeg er negativ og har en negativ holdning så vill jeg automatisk prestere dårligere fordi man i utgangspunktet tenker at man ikke får det til uansett. Det er ikke alltid det er litt å være positiv men nøklen er å snu de negative tankene om til positive.

Litt dype ord på morgen kvisten.. som nå har blitt til formiddagen.

Håper dere får en kjempe fin start på uken alle sammen. Jeg er tilbake i ettermiddag/kveld med dagens middags tips.

Henriette

Et nytt kapitlet

God morgen alle sammen!

Ingenting er som å starte dagen med kaffe på sengen på en litt mørk Søndags morgen i September. Jeg elsker høsten, jeg elsker egentlig alle årstidene like mye. Hver årstid har sin egen sjarm. Nå er jeg veldig glad for at høsten er her og at man kan kose seg litt ekstra inne og gå fine turer ute i høstværet.

Dette blir mitt første blogg innlegg her inne etter bloggen min ble overført hit. Jeg gleder meg masse til å dele hverdagen min, mat oppskrifter, livets opp og nedturer med alle dere.

Jeg kan jo starte med å fortelle litt om meg selv.

Jeg heter Henriette, er 32 år, fra Oslo men bor i Fredrikstad. Jeg har to hunder (Stella og Cita) som betyr alt for meg. Pga en sjelden immunsvikt sykdom er jeg uføretrygdet, men skriver Krim bok, blogger, vlogger og driver med Sosiale medier på heltid. Jeg elsker å lage mat,   interiør, reise og tilbringe tid med venner og familie.

Jeg gleder meg masse til å blogge her, og hva fremtiden har i vente. Håper dere får en kjempe fin start på Søndagen og at dere koser dere masse.

Henriette