Narnia kurv på badet, og nye matavfalls-poser!

Hei alle sammen! 

Idag er den store vaske dagen her i huset, vanligvis er det på fredager men denne uken valgte jeg å gjøre det idag isteden for. Narnia-kurven på badet er fyllt med klesvask som må vaskes. Jeg velger å kalle skittentøys kurven på badet for Narnia Kruven fordi den er som et evigvarende hull som alltid på magisk vis fyller seg opp og aldri bli tom. Tror du endelig den er tom, og setter deg ned med god amvittighet – neste gang du går inn på badet er det fremdeles noe igjen, og før du vet ordet av det er den full igjen. Så derfor har min skittentøys kurv fått navnet Narnia kurven. 

Jeg syntes det er veldig deilig  med en fast dag i uken mhvor man gjør rent huset, og for meg passer det best i slutten av uken sånn at det alltid er rent og pent til helgen. Det er noe av det jeg er vant med sidne jeg vokste opp og var liten også så det sitter nok litt igjen etter det. Men jeg er veldig fornøyd med det, da kan man sette seg ned med noe ekstra digg til middag og helgen kan senke seg over huset og hjemmet med gullrekka på tv og man kan unne seg et glass med vin med god samvittighet. Men det blir ingen vin idag siden det ikke er ferdag, men det skal bli fint å få ryddet litt og vasket leiligheten idag alikevell og da slipper jeg å tenke på det i morgen. 

Nå har vi forresten også fått matavfalls sortering i Fredrikstad, det er fint – MEN papirposer med skråbunn? Seriøst? Det er noe av det dårligste løsningene jeg noen gang har vært bort i før. Jeg har bodd i både Oslo og Askim – begge steder har matavfalls sortering men de har faktiske poser som fungerer til sitt formål. Dette vi har fått her i Fredrikstad er basically samme type poser som man får hos bakeren når man går inn for å kjøpe bakevarer, enste forskjellen er at de er litt større og litt tykkere. Men disse posene er seriøst den dårligste pose-ordningen jeg noen gang har sett og hørt om. Jeg blir bare helt oppgitt. 

Men, Solen skinner og det er fint vær her i Fredrikstad idag – koser meg med morgen kaffen før jeg skal ta tak i Narnia kurven på badet og husvasken. Det blåser en del, men det er noe av ulempen med å bo i Fresrikstad, det blåser mye. Det er også litt små kaldt, men kan føle litt på vårstemmningen, mere påske stemning kansje med tanke på at det fremdeles er litt kaldt ute. Men som mormoren min alltid gjore : Første Mars erklærte hun våren for startet og satt seg uti solen inpakket i vinter klær, nå var det vår! Det er litt av det samme jeg har lyst til å gjøre idag, men så kommer jeg på at det bare er 20 Januar. Men det er sol, klar og fin blå himmel så det er håp om at våren er på vei, selv med dette jojovværet vi har hatt i dette landet i det siste. 

Håper dere har en kjempe fin dag, kos dere i fin været! 

Hvor avhengi vi faktisk er av ICLOUD!

Hei alle sammen! 

Ny dag nye muligheter, ikke sant? ja, de er så de sier – de kloke. Solen skinner over Fredrikstad og en ny dag legger seg over byen. Jeg har tenkt litt mere på dette med at jeg skal flytte, det er så mye som må ordnes og ikke minst flytte prosessen. Men etter å ha tenkt litt mere over det så tror jeg det kommer til å bli bra. Det kommer til å bli en fin og ny start, men det er fremdeles en skremmende tanke. Det som er litt komplisert er at fordi jeg har PTSD så blir den verre i perioder med store forandringer som flytting. Men jeg vet veldig godt hvordan jeg skal håndtere den, og jeg er så forbredt på det at jeg tror det skal gå fint det også. Å flytte i seg selv er en stor prossess, det er mye som skal pakkes ned og det er mye som skal vaskes ned. Det er innkjøp av flytte-esker og embalasje, gaffa-teip og markerings tusjer. Det fine med å flytte er at man alltid får kastet litt søppel. 

Men jeg tenker at jeg skulle lage en flytte vlogg når den tid kommer og ta dere med på hele prosessen. Jeg har ikke helt bestemt meg om jeg skal vlogge hver dag i flytte prosessen på snap eller om dere ønsker at jeg skal lage en youtube video? eller kansje begge deler? Jeg kan lage en avstemming på det på Instagram når det nærmer seg. Foreløpig har jeg ikke engag funnet en leilighet å flytte inn i, så vi må nesten ta det først. Men jeg skal holde dere oppdatert på det også. Det blir nytt, spennende og skremmende på samme tid. Gleder meg hvertfall til å ta med dere på denne prosessen.  

Jeg får nesten litt lyst til å begynne, men som sakt så er første prioritet nå, leilighets jakt. Så da er det bare å finne mulige leiligheter, gå på visninger og se hvor man ender opp og hvilken leilighet jeg får. Det er bare tiden av veien så krysser fingrene for at man finner drømme leie leiligehten til drømme prisen som ikke kan være allt for høy. Jeg tror at dette kommer til å bli bra, selvom det er et stort skritt inn i en ny fremtid. Et nytt kapittel i  livet er på vei til å begynne og det kjenne veldig fint ut, selvom det som sakt også er veldig skummelt. Jeg har i hvertfall fått sortert tanker og ideer, det i seg selv er fremgang når det kommer til en flytteprosess. 

Sitter her med en kopp kaffe, ser ut på solen som titter frem bak hustakene og kommer på at jeg må i butikken en tur før jeg kan sette med ned å jobbe med dagens bok-økt. I disse dager driver jeg med litt omskriving og et ton eller ti med research fordi det viste seg at jeg hadde gjort en liten feil og missforstått en brøkdel av noe research materialet jeg hadde som gjorde at jeg må skrive om boken litt. Jeg har lært to ting og det er 1. Ta ALLTID sikkerhets kopier av boken, og nummer 2. Les alltid nøye igjennom research materialet du har samlet deg opp og les det flere ganger, har du spørsmål så ring noen som kan være behjelpelig med å forklare ting litt nærmere.  Ja, for først ble hele boken borte fra programmet jeg skrev i, men heldigvis hadde jeg få dager før printet ut allt jeg hadde skrevet så langt på boken så det var enkelt å skrive det inn igjen på data. Det medførte også at jeg valgte å gjøre små endringer i div settninger osv, fordelen med at dette skjedde samtlig som research missforståelsen er at jeg kan rette det opp mens jeg skriver inn boken på nytt på data. Så selvom det er litt mere jobb, så er det hell i uhell om man kan se på det sånn. Man må alltid se på det positive i en istuasjon og ikke fokusere på det negative. Jeg brukte et par dager på å bare tenke ut mulige løsninger, få det litt på avstand og se på mulighetene og hvordan jeg kunne løse dette på best mulig måte selvom det vill ta litt ekstra tid. Det er bedre med dobbelt så mye jobb og oppnå et bra resultat enn å rushe det og få et dårligere resultat. Noen ganger er det faktisk vert å bruke litt ekstra tid. 

Så nå skal denne jenta løpe ned i butikken og kjøpe siste rest til middag idag og så er det bok jobbing for fullt frem til middag!

Håper dere ha en fantastisk dag og koser dere masse! Stå på! du er bra nok akkurat som du er og du klarer allt du vill klare i verden. Gi aldri opp! Dette klarer du! 

Meningen med Livet – En ny start!

 

Hei alle sammen! 

Idag er en god dag og en fin start på en ny uke. Solen skinner, det er kaldt ute og jeg merker at det gir meg påske-følse. Nå kommer Påsken sent i år, skjærtorsdag er ikke før 14.April, men tiden går fort. Med været vi har hatt de siste årene i april, så kan det tyde på at vi får en varm påske uten snø i år. 

Jeg har for bare noen dager sidne fått vite at jeg må flytte før sommeren fordi huseieren min skal selv flytte inn i huset. De første to dagene etter jeg fikk vite det ble jeg veldig stresset, men nå etter et par dager og det har fått sunket litt inn. Jeg velger å se på det som noe posetivt og det passer veldig inn i ordet jeg har valgt for 2022 – “New beginnings.” 

Jeg og noen veninner av meg bestemte oss for at i år skal vi alle sammen ha et ord som skal definere hva mans skal fokusere på i året som kommer. Jeg valgte ordet “New Beginnings” fordi jeg ville starte på nytt, bli en bedre versjon av meg selv og få til nye ting, finne kjærligheten, komponere og lage mange nye mat oppskrifter som jeg kan dele med dere, skrive ferdig bokene og bli flinkere til å vlogge på snap og insta, samt også bli flinkere til å skrive et innlegg her hver eneste dag. Kansje jeg til og med trapper opp til å skrive flere innlegg hver dag også men først og fremst hvertfall t innlegg omdagen minimum. 

Det at jeg fikk vite at jeg skal flytte var på en måte en bekreftelse på at ordet “New Beginnings” som jeg hadde valgt virkelig passet for meg i året 2022. Jeg syntes mange ganger at det er skummelt med nye ting, nye omgivelser osv. Men det er også en del av livet, starte på nytt og gå utenfor komforsonen din for å nå nye høyder. Det er mange følser og skrekk blannet fryd at jeg skal flytte fordi jeg trives så godt her jeg bor nå. Men jeg tenker det at da får jeg muligheten til å lage mitt eget hjem et mere permanent sted hvor jeg virkelig kan slå meg ordentlig til ro. 

Jeg har troen på at dette kan bli et fint år med mange nye begynnelser, nye kapitler og virkelig gjøre noe fint ut av dagen og året man har fått. Det vill sikkert bli mange vanskelige dager også, tøffe dager og mindre bra dager men man kommer seg igjennom det, Man kommer seg igjennom det vonde og det vanskelige og selvom man ikke alltid ser lyset i tunellen så er det alltid exit lysene som lyser som jeg pleier å si, så det er aldri helt mørkt – noe lys er bedre enn ingen lys og det vill alltid komme bedre tider, bedre dager. Selvom vi ikke alltid ser lyset i tunellen så er det lys, og du kommer deg igjennom de vanskelige dagene selvom det ser mørkt ut. Det kommer bra dager, det blir bedre og selvom jeg vet at det er veldig enkelt å si, veldig klisje å si så vet jeg det er sant. Jeg har vært langt nede, Jeg har vært i den mørke tunellen hvor selv exit lysene begynte å svikte. Men jeg kom meg igjennom det, det ble bedre. Det tok tid, og det var mange tunge dager, og det tok lang tid men jeg kom meg igjennom det.  Hvordan? jeg tok dag for dag, noen ganger time for time. Jeg tenkte at det blir bedre i morgen, hver eneste dag. Jeg tenkte at det kommer bedre dager, jeg kommer meg igjennom det. Jeg vet ikke hvordan, jeg vet bare at jeg gjør det. Jeg hadde gode venner rundt meg, jeg hadde favoritt serien min jeg så på repeat og jeg hadde hundene. Å jeg kom meg igjennom det, jeg viste ikke hvordan, jeg viste bare at det ville gå, det måtte gå. Å det gikk, det tok tid og det var mange tøffe dager men litt og litt, dag for dag, månde for månde så ble det bedre. 

Hvis du ikke har noen du kan snakke med, ikke har noen rundt deg så finnes det utallige hjelpe organisasjoner som du kan snakke med hvis du føler deg enesom, hvos du føler deg deprimert eller hvis du har det vanskelig. 

Livet består av oppturer og nedturer, men livet er fint på så mange måter. Det er så mye å lære, det er så mye å se, så mye og oppleve og etter regnet kommer alltid regnbuen og solen frem igjen. Ikke mist håpet om du har det tøft, fordi selvom det ser mørkt ut så er det lys, og det blir bedre. Det er den sterkeste tanken i hodet som vinnner, la den sterkeste tanken i hodet ditt være at det bli bedre. 

Det ble et litt dypt innlegg idag også, selvom det ikke var helt meningen i det jeg begynte å skrive, men sånn er det noen ganger. 

Håper dere får en kjempe fin dag! Kos dere masse i det fine været idag!