Pasta og skine salat

Hei alle sammen! 

Den Norske sommeren leverer i år med godt vær og mye sol – hvertfall her i Fredrikstad. Jeg savner å dra til Spania og Hellas om sommeren da jeg nesten har gjrot det to uker hver sommer hele livet. Men det er ikke alltid at lommeboken strekker til så da får jeg heller vente til jeg får prosjektene mine opp å gå fordi da vill økenomien bli noe romsligere. Men det er deilig å være hjemme om sommeren også når vi har så fint vær. Skulle noen ganger ønske at jeg hadde et basseng i hagen jeg bare kunne avkjølt meg litt i når solen er på det varmeste. Men jeg har allerde begynt å få litt farge på kroppen så det er ikke dårlig bare det, og jeg elsker å sitte i solen, sole meg, lese bok og løse kryssord – høre på musikk og bare nyte de gode sommer dagene. 

Dagens oppskrift er en kjempe god pasta salat som er perfekt til late sommer dager og på dager hvor man ikke orker å lage de helt store middagene. Oppskriften er en oppskrift jeg har fått av mamma, som jeg spiste mye når jeg vokste opp og i voksen alder også. Den er god på smak, lett å lage og perfekt sommer mat. Oppskriften er beregnet til 2-3 personer, men man kan enkelt dobble oppskriften om man skulle ønske det. Skulle det være rester igjen så putt restene i en plastboks og legg den i kjøleskapet fordi den er super god som lunsj dagen etterpå også. 

Du trenger: 

1 Piknik skinke 

½ Agurk 

1 Boks Mais 

1 Boks Creme fresh 

Salt 

Pepper

Tørket gressløk ( Du kan også bruke fersk)

Chili flak ( eller chili explotion)

Roasted Garlic and pepper krydder mix ( eller 1 ferskpresset hvitløk om du ønsker det)

1ts Mørk kjøttbuljong

Hvordan lage Henriette’s Pasta Salat: 

  1. Skjær av all gele av skinken, og kutt skinken opp i passe store firkanter eller terninger og legg de i en serverings bolle. Kutt agurken på langs og deretter i halvmåner og ha de i bollen. Hell av vannet på maisen og ha de i bollen. Bland alle ingredientsene godt sammen.
  2. Kok opp nesten en hel pose med penne etter anvisningen på pakken, ha gjerne en teskje med mørk kjøttbuljong i pasta vannet for å få litt mere smak i pastaen. Hell så av pasta vannet og hell deretter pastaen over de andre ingredientsene og bland godt. Tøm boksen med creme fresh over pasta salaten og kryddre godt med salt, pepper, roasted garlic and pepper, chili explotion og gressløk. Bland allt forsiktig sammen og retten er klar for servering, 

Håper dere liker denne retten like godt som vi gjør og håper dere får en kjempe fin dag videre. Kos dere masse i det fine sommer været. 

Billig og god pasta rett for hele familien!

Hei alle sammen! 

På varme sommer dager så er det litt ekstra digg med litt lettvin middag – og i disse tider hvor mange kansje sliter økenomisk av forskjellige årsaker og matvareprisene stiger og stiger. Det er ikke alltid så lett å ha dårlig råd, men det er mange gode retter som passer for hele familien, som er billige og rimlige å lage som smaker kjempe godt. Man skal kunne kose seg litt selvom man har dårlig råd og det er fullt mulig å gjøre det på et stramt budjsett også. Det er kreativiteten som setter grenser og det er ikke alltid like lett å skulle finne opp nye retter og det er ofte man har en sjanse til å lykkes fordi det er ikke sånn at man har flust med muligheter når man har dårlig råd til å “prøve og faile” med ingredientser og matvarer. Så da sitter det ofte litt lenger inne å  skulle prøve ut nye ideer man får om mat-comboer som passer og ikke passer. Jeg vet godt hvordan det er å ha dårlig råd, og jeg vet godt at det kan være vanskelig å prøve nye ting fordi det er noe jeg selv har slitt med. Men jeg hoppet ut idet og tenkte at ok enten så blir det en utrolig bra rett til middag, ellers så blir det ikke middag i det hele tatt. OG jeg har opplevd å faile og endt med å ikke spise middag. Men jo mere jeg prøvde, jo tryggere ble jeg på meg selv og på at jeg klarte å finne de perfekte smakene. Jeg lærte også at det er det uperfekte som gjør det perfekt. Så mange ganger har ting sett helt grusomt ut men smaken har hvert helt magisk, andre ganger har det sett ut som en 4 stjerners restaurant kavlitet og smakt helt grusomt. 

Det handler om å lese mellom linjene, prøve faile, prøve på nytt og stole på deg selv. Stol på at du kan få det til, stol på at du har det som kreves for å lykkes. Selv de gangene du tenker at allt håp er ute og at du er håpløs så fortell deg selv at du har troen på deg selv, dette får du til og dette skal du klare – dette klarer du. Sier du det nok ganger så tror du på det selv, og du presterer bedre fordi du med tiden vill bli trygg på deg selv og dine egene valg. 

Dagens oppskrfit er en enkel, god og billig middag som passer for hele familien en fin og varm sommer dag så vell som på en regnful høstdag i September. Pasta med Gnocci og kjøttsaus. 

——————————————————–

Du trenger: 

1 Glass Xtra pasta saus med basilikum 

400g Kjøttdeig

1 hvitløk 

All around krydder

Pepper

Chili explotion krydder mix ( eller røde chili flak) 

Toscansk krydder 

1 Pose Gnocci pasta

 

————————————————————-

Hvordan lage Pasta med Gnocci:

  1. Smelt litt smør i en stekepanne, når smøret har smeltet ha i kjøttdeigen. Kryddre med pepper, all around krydder, toskansk krydder, chili flakes og 1 presset hvitløk. Stek til kjøttdeigen er gjennomstekt og har fått en fin og gyllen brunfarge. Ha så i pasta sausen fra Xtra og la det koke fem minutter. Smak til om du trenger mere krydder.
  2. Kok gnoccien som anvist på pakken, ha 1 ts mørk kjøttbuljong i pasta vannet for å få en litt bedre smak på pastaen.
  3. Når pastaen er ferdig hell av vannet og ha pastaen i en serverings bolle, hell så over kjøttsausen og bland det godt sammen før servering.

—————————————————————-

Dersom du ikke har disse krydderene i hyllen din så kan du bruke andre kryddere – dette er kryddere jeg har tilgjengelig hele tiden og det er derfor jeg bruker de og jeg liker de veldig godt fordi de gir ofte den smaken jeg er ute etter i div retter. Men hvis du har muligheten til å kjøpe inne disse krydderene så anbefaller jeg det på det sterkeste fordi det er kryddere du kan bruke til det meste for å god smak på en rekke retter. Hvis du har parmasan liggende så kan du gjerne sette frem et lite rivjern og en stick med parmesan så folk kan ta på ønsket mengde. Det er ikke alltid jeg har parmesan men om jeg har det så bruker jeg det fordi det gir hele retten et lite ekstra løft. 

Priser fra Coop Extra: 

Kjøttdeig: 58 kr 

Xtra pasta saus: 13 kr 

Gnocci: 28 kr 

Håper denne retten faller like godt i smak hos dere som det den gjør her hjemme. Håper dere får en kjempe fin dag videre og at dere får en fin start på fellesferien og en kjempe fin og minnerik uke enten du er på jobb eller har ferie. Du er unik og du er bra nok som du er, husk det! Alltid!