Weekend vibes og nye oppskrifter på vei!

Hei alle sammen! 

Idag har jeg jobbet med en oppskrift som kommer til uken, det har vært utrolig gøy og jeg gleder meg veldig til å dele den med dere. Jeg må ren-skrive oppskriften, fordi akkurat nå så er det fullstendig kaos. Men jeg ble utrolig fornøyd med resultatet,det er ikke alltid man blir det. Fordi det er mange ganger man feiler før man treffer spikeren på hodet når det kommer til å lage sine egene oppskrifter. Men noen ganger så klarer man det på første forsøk. Noen ganger er ting litt vanskligere enn man hadde tenkt og andre ganger så er ting litt lettere enn man tror. 

Denne gangen valgte jeg å virkelig gå i dybden i ingredientsene jeg brukte, tenke og kalkulere ut hva som ville få retten mest mulig smakfull og hva som ville gi retten det lille ekstra for å få den til tops. Det å bruke sansene er så utrolig viktig, lukt og smak er nøkkelen til suksess. Men det handler også om å bruke tid på å finne de gode råvarene, bruke det man har i kjøleskapet. Det er ikke alltid man har det man tror man har, men så har man plutselig noe annet som under tvil kan brukes til det samme. Jeg kan være litt for skeptisk til å bytte ut ingedientser med andre råvarer. Men det hender jeg blir “tvunget” ut i slike situasjoner når jeg har feilberegnet hva jeg faktisk har i skapet. Men det skal sies at alle de gangene hvor jeg har måtte bruke andre komponenter enn den eller de jeg mangler så har det gått veldig bra og resultatet har faktisk blit bedre enn det hadde gjort dersom jeg hadde hatt de tingene jeg skulle hatt. Så jeg har egentlig bare positive erfaringer med å bytte ut ingredientser så jeg forstår ikke hvorfor jeg er så skeptisk noen ganger. Jeg må jo bare le litt av meg selv noen ganger. 

Jeg er en person som er høyt over gjennomsnittet mat interisert, og glad i å lage mat. Det å handle mat i matbutikken eller i utenlandske grønnsaks foretninger og butikker er noe av det beste jeg vet! Det er så gøy og jeg får ideer til å lage og komponere nye retter ved å se alle de fine ingredientsene og råvarene som finnes der ute. Jeg elsker å bruke lang tid på kjøkkenet, og jeg kan fint lage mat som tar både tre og fire timer uten å tenke over det. Mat er en lidenskap jeg har, og jeg er virkelig i himmelen når jeg er på markeder i Italia for eksempel, det er helt fantasisk hvor bra råvarene er der nede. Men bare i USA også har de er helt anne utvalg av råvarer enn de har i Norge. Det finnes matskatter i Norge også som man finner i gode butikker. Ferske tomater og frukter som er helt perfekt modent, men det er ofte man finner soggy tomater, og slappe aspargis i butikken. Det kommer veldig an på hvor man kjøper mat, og det har mye å si om butikken har få eller mange kunder. Fordi er det en butikk som har mye kunder så er også råvarene ferskere og bedre forsi de oftere fyller opp hyllene med ferske råvarer. Men kommer du til en butikk som kansje ikke har så veldig mange kunder så vill du oftere merke at tomatene er soggy og at mange av råvarne kan være litt gammle fordi de får ikke solgt nok til at de klarer å opprettholde en god standar på matvarene, spesielt da frukt og grønt men også med andre varer. 

Det hender også at butikkene legger de dårlige tomatene bakerst slik at det ikke skal være det første kunden ser, men du har også de om legger de dårlige tomatene først fordi de ønsker at kundene skal kjøpe de dårlige tomatene først. Men vi som kunder kjenner ofte på tomatene, og annen frukt og grønnt for å sjekke at de varene vi velger er friske og ferske. Jeg trer alltid en pose over hånden slik at jeg ikke fysisk tar på frukten eller grønnsakene men samtidig får kjent på produktet om det er vert å kjøpe det eller ikke. 

Men som sakt så gleder jeg meg veldig til å dele dagens “mesterverk” med dere til uken. Jeg har en del prosjekter på gang fremover så det er mye å glede seg til fremover. Jeg gleder meg til å ta dere med meg på alle sommerens prosjekter, jeg tror det kommer til å bli veldig bra – så det er bare å glede seg fremover. 

Jeg håper du får en kjempe fin dag og at du koser deg max denne Søndagen og at du får en drit bra kickstart på uken i morgen! Stå på fordi du kan gjøre allt du bestemmer deg for! Do you, be awesome! Jeg heier på deg! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg