Hei alle sammen!
Nå som vi går mot sommeren så har man som oftest lyst på litt lette og enkle retter i varmen, og det er ikke allitd man da ønsker å stå tre timer på kjøkkenet for å lage middag. Dagens rett er en enkel, sunn og god rett som passer perfekt til varme sommer dager. Den er enkel å lage, full av gode smaker og lettvint å lage. Dagens rett er Kylling med hvitløks-stekt spinat. jeg valge å servere dagens rett med gratinerte poteter fra mills, da det er grått og litt ustablit vær ute idag, men du kan enkelt bytten ut de gratinerte potetene med urtepoteter på grillen, eller en enkel og god potetsalat.
Ingredientser:
Kyllingfilet ( Ønsket menge – beregn ca en kyllingfilet pr.person. )
Chicken and steak krydder mix fra Santa maria
1 Pose vasket spinat
3 hvitløks fedd
Smør til steking
Extra virgin oliven olje
1 Pose Mills gratinerte poteter
Hvordan lage Henriette’s kylling og hvitløks spinat:
- Rens kyllingen for blod og årer, del kyllingen så i to på langs. Kryddre godt med chicken and steak krydder mix på begge sider av kyllingen. Ha litt smør i en panne og stek kyllingen til den får en fin steke skorpe, først på høy varme noen få minutter før du skrur varmen ned og setter på lokk. Skrell to hvitløk og del de på langs, og putt de sammen med kyllingen.
- Mens kyllingen steker, tilbred de gratinerte potetene i kjele slik som anvist på pakkningen.
- Ha litt smør og oliven olje i en stekepanne, ha så i spinaten, kryddre med salt og pepper, skrell og del et hvitløks fedd på langs og bruk en gaffel for å røre hvitløken inn i spinaten mens du steker den. Spinaten trenger ikke mange minuttene i pannen og det er derfor viktig at du begynner på denne til slutt.
- Når kyllingen er gjennomstekt, de gratinerte potetene er ferdig og spinaten er klar så legger du det pent på en tallerken rett før servering. Dersom noe skulle bli ferdig før det andre er det ikke verre enn at du bare skrur av platen, eller setter den på 1 slik at det som er ferig holder seg varmt frem til resten av retten er klar for servering.
Dette er en rett som har blitt en hit her hjemme i huset, og kommer definitift til å lage denne retten flere ganger.
Håper retten smaker og at dere får en kjempe fin dag videre. Tusen takk for at dere tok dere tid til å lese dagens oppskrift og dagens innlegg. I morgen er det Fredag og da er det vasking og Fredags taco som står på menyen. Jeg er nok veldig kjedelig når det kommer til fredags tacoen og liker den best sånns om jeg husker fra barndommen med krydder mix på pose, salsa på glass osv. Men jeg skal nok ta turen innom i morgen også og poste et nytt innlegg, om det blir om mat eller livet generellt sett ja, det gjenstår egentlig bare å se.