Hei alle sammen!
I det siste har jeg fått sikkelig cravings på soppsaus så jeg bestemte meg for å lage min egen. Jeg hadde allt jeg trengte for å lage en god saus og den ble faktisk mye bedre enn jeg hadde forestillt meg da jeg begynte. Jeg har prøvd å ta mange bilder av denne sausen, og bildene ble ikke de beste. Men jeg jobber med å forbedre bildetagningen av rettene mine, så bare hold ut litt til så blir det bedre – jeg lover.
Ingredientser:
2 Store Sjalottløk
3 dl Kokefløte ( eller matfløte)
2SS Kikoman soyasus
250g Champignon
Pepper
Salt
Rød Chili flak (eller chili explotion krydder)
2 Klyper timian
Smør til steking
Hvordan lage Henriette’s soppsaus:
- Finhakk sjalott løk og legg det i en liten bolle. Skjær opp soppen i skiver og legg de til siden. Ha deretter godt med smør i en stekepanne på høy varme.
- Når smøret har smeltet, ha i sjalottløken og stek den et par minutter på høy varme. Tilsett så soppen, kryddre rikelig med salt og pepper. Sett ned varmen underveis slik at soppen ikke svir seg.
- Når soppen har begynt å få en brun og gyllen farge, ha i kokefløte/matfløte og rør konstant slik at fløten ikke brenner seg, når fløten begynner å koke setter du ned varmen til lav og la det puttre til sausen tykkner. Kryddre med pepper, chili flak og timian. Tilsett soyasausen og la alle de gode smakene koke inn et par minutter. Server sausen varm, den er også god dagen etter om du skulle få rester.
( Putt restene i en tett plastboks og oppbevar den i kjøleskapet så kan den fint brukes dagen etter også.)
Håper dere får like mye glede av denne sausen som vi har fått, og dette er grantert en saus som kommer til å bli brukt mye her i huset i sommer! Håper dere får en kjempe fin dag!